پیروزی همزمان ایران و ونزوئلا بر تورم

دولت ونزوئلا با توقف چاپ پول که برای جبران کسری بودجه خود انجام می داد روند چهارساله تورم بسیار بالا در این کشور را متوقف کرده است.

به گزارش تحریریه، به‌ گزارش بلومبرگ، ونزوئلا روند چهارساله تورم بسیار بالا را که یکی از طولانی‌ترین دوره‌های تورم در دنیا بود، شکست. دولت ونزوئلا سرعت چاپ پول را کند کرده و دلار آمریکا به ارز اول در این کشور تبدیل‌شده است.

قیمت‌ها در ونزوئلا در ماه دسامبر 7.6 درصد نسبت‌ به نوامبر افزایش داشت که اولین تورم ماهانه زیر 50 درصد در این کشور بود. اقتصاددان‌ها آستانه 50 درصد را برای تعریف تورم بالا در نظر می‌گیرند. ونزوئلا سال گذشته میلادی را با تورم سالانه 686.4 درصد به پایان رساند.

طبق گفته‌ی رونالد بالزا، استاد اقتصاد در دانشگاه کاراکاس:«تورم بالا در ونزوئلا با همان سرعتی که آمده بود متوقف شد. دولت هیچ اقدامی انجام نداده‌، فقط عامل به‌ وجود آورنده‌ این تورم را متوقف کرده‌ است، یعنی تامین منابع مالی از طریق تسریع چاپ پول».

کاهش چاپ پول نتیجه کاهش هزینه‌های دولت بوده که کسری مالی را به کمتر از 10 درصد تولید ناخالص داخلی در سال گذشته میلادی رسانده‌ است. کسری مالی در ونزوئلا در اواخر 2017 یعنی آغاز دوره تورم بالا در این کشور، حدود 30 درصد تولید ناخالص داخلی بود.

ونزوئلا به‌ جای بولیوار که ارز رسمی کشور است، به‌ طور غیررسمی از دلار آمریکا استفاده می‌کند. بیش‌ از 60 درصد از تمام نقل‌ و انتقال‌ها در ونزوئلا با دلار صورت می‌گیرد.

ونزوئلا با وجود خروج از دوره تورم بالا هنوز هم یکی از بالاترین نرخ‌های تورم را در دنیا دارد.

درست است که اطلاعات دولتی در ونزوئلا چندان قابل‌اعتماد نیستند، اما شاخص تورمی که قانون‌گذاران مخالف دولت اعلام کرده‌اند هم کاهش قابل‌توجه قیمت‌ها را نشان می‌دهد.

بانک مرکزی ونزوئلا مداخله خود در بازار ارز خارجی را افزایش داده و بولیوار دیجیتال را نسبتاً باثبات نگه داشته‌ است. این بانک از ماه اکتبر عرضه دلار به بازار را بیش‌ از دو برابر کرده و 100 میلیون دلار در هفته تزریق کرده‌ است. به‌ این‌ ترتیب نرخ تبادل ارز پایین‌تر از 5 بولیوار در هر دلار نگه‌ داشته شده‌ است.

 ذخایر بانک مرکزی ونزوئلا غیر از ذخایری که در اختیار صندوق بین‌المللی پول است و دولت این کشور به آن دسترسی ندارد، به زیر 6 میلیارد دلار رسیده یعنی پایین‌ترین رقم طی حداقل 30 سال گذشته. تحلیلگران عقیده دارند دولت ونزوئلا از درآمدهای نفتی و سایر منابع درآمد ارزی برای مداخله در بازار ارز خارجی استفاده می‌کند.

منبع: livedata

پایان/

۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۰
کد خبر: 15944

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 5 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 5
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • IR ۲۳:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۶
      0 0
      خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
    • IR ۰۰:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۷
      0 0
      یه دروغی بنویس که حداقل خودت باورش داشته باشی
    • سالار IR ۰۸:۱۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۷
      0 0
      مردم دیگه مفهمند چه خبره ودنیا دردست کیست خبر دروغ ننویس
    • علی اصغر سهرابفر IR ۰۹:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۷
      0 0
      بنام خداوند یکتا با احترام ِ‌پیروزی ایران و ونزوئلا بر تورم تبریک عرض میکیم چرا که دولتمردان با سواد این دو کشور طی تلاش های شبانه روزی موفق شدند آنقدر ارزش پول خود را افزایش دهند که حتی دلار هم به آنها نمی رسد شما چی میزنید لامذهب کشور نابود شد رفت از دنیا 300 سال عقبیم ! آخه شما خبرنگارها هم یک چیز را مطالعه کنید بعد منتشر باور کنید ‍پر کردن صفحه که هنر نیست!
    • IR ۱۰:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۷
      0 0
      اونام مسلمون شدند